Toch overgegaan naar een P bass met een beetje geluk overgenomen deze Amerikaan is uit 2011 en is een select
Toch overgegaan naar een P bass met een beetje geluk overgenomen deze Amerikaan is uit 2011 en is een select

“Nieuwe” bas

2 april, even naar Zwolle. Via Marktplaats zag ik hem staan: de ’78 Fender American Jazzbass met een blonde hals. Zaterdag 3 april, de eerste repetitie met Peter Jan Rens. We hebben twee nummers even in de grondverf gezet. Ik ben erg blij met deze fantastische bas. 

 

Steven nog erg bedankt. 

2021

Goed nieuws voor mij voor 2021. 

De samenwerking met Peter Jan Rens & Stagerock

Deze samenwerking is wel zonder Dick en Jos. Jasper Lok van de band Lynx heeft alleen voor deze voormatie de mannen vervangen.

Alles is te lezen op:

www.peterjanrens.nl

2020

2020, wat een jaar! Door de coronacrisis was 25 januari het laatste optreden van mijn Stage Live Band. Er werden zo'n dertig optredens afgezegd en toen moest de oefenruimte ook nog twee keer dicht. Er bleef mij/ons dan ook niets bespaart. Na die ellende kwam nog het vreselijke bericht binnen van het overlijden van onze muziekvriend Oscar Benton. 


         

In memoriam Jaap Rasch

Zaterdag 10 november 2018 is onze muziekvriend Jaap Rasch na een ziekbed overleden. Hij ging al met ons mee met The Highway Band toen hij nog maar vijftien jaar was. Jaap, we gaan je missen. Rust zacht.

Gerrit

In memoriam Peter Hooft

Vrijdag 22 juni 2017 is Peter na een kort ziekbed overleden. Hij was vanaf de oprichting van onze band erbij. Hij was de eerste geluidsman, heeft zich mee ontwikkeld en werd daardoor medebandlid. Peter zat ook in de Stichting Stage Studio waar wij twee oefenruimtes hadden. Daar hebben veel bands gerepeteerd en hij had daar dan ook veel muziekvrienden gemaakt.

Peter zal voor altijd in onze gedachten blijven.

Voor het eerst van mijn leven mijn basgitaar uitgeleend

De tweede editie van Live op het Plein was een groot succes. Alles zat mee: een waanzinnige sfeer, mooi weer, goed licht en geluid en een mooie line-up. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk niet alleen Oscar Benton. Met de tweede band die zou optreden, hadden we een beetje pech. De bedoeling was dat Jimmy Sterman zou optreden met zijn reünieband Jimmy & The Laporte Band. Tijdens dit optreden stond ook Oscar Benton gepland. Jim moest met zijn band Jimmy's Gang de vrijdagavond daarvoor optreden in Duitsland. Dat ging allemaal vreselijk goed, totdat hij op de terugweg al om elf uur 's morgens meer dan anderhalf uur in de file stond om op tijd terug te komen. Jim heeft het helaas niet gehaald en er moest in snel tempo een oplossing gezocht worden. Gelukkig was er de Laporte band met Jan Blauw als zanger. In de band Thin Lizzard die de aftrap deed, is een van de gitaristen Aad Martin, die jarenlang in de Laporte band had gespeeld. De drummer van Thin Lizzard heeft de drummer vervangen, want die reed samen met Jim terug. Daardoor kon Guus Laporte de bas nemen die hij heel snel van Gerrit Eikenaar van de Stage Rock Band leende. 

Daarna ging het programma zonder verdere problemen door. Lynx gooide er met hun brede repertoire gewoon nog wat Hollandse nummers in, waarbij bijna iedereen stond te dansen. Het sfeertje werd vastgehouden door Acoustic Mix.

Bert Hoogeveen die de pauzeact deed, was een welkome gast. De pauzeact op deze manier was nieuw. Hij deed het erg leuk en stond lekker tussen het publiek te zingen. Bij de afsluiter The Stage Rock Band ging het hele plein los. 

Dankzij alle sponsors komt er een derde editie. Er wordt gezocht naar een interessante hoofdact. Heb je een leuk idee, mail het even. 

Danelectro

In de jaren zeventig speelde ik in de periode van The Highway Band op een Danelectro-bas.

Natuurlijk door mijn grote voorbeelden Rinus Gerritsen en Frank Kraaieveld. Na The Highway Band kwam ik achter de mixer van Dizzy Mans Band terecht en verkocht mijn bas zonder erover na te denken met achteraf veel spijt. Toen de reünie van The Highway Band voor de deur stond, ben ik weer op zoek gegaan naar "mijn" bas maar die was niet te vinden. Ik heb er een na laten bouwen zonder succes.

 

Deze heb ik ingeruild voor een Fender Jazz Bass. Omdat ik de Danelectro niet heb kunnen vinden, heb ik een model gekocht uit Korea. Ik heb deze helemaal omgebouwd met een nieuwe brug, stemsleutels en zelfs overgespoten in een koperkleur. Op het moment dat ik op zoek ging naar de volumedruppelknoppen, vond ik "mijn" Danelectro terug op Marktplaats en zelfs voor een betaalbare prijs. Walter, die deze bas al meer dan twintig jaar aan de muur had hangen en er niets mee deed omdat hij op een vijfsnarige Fender speelt, gunde mij deze bas. Blij als een kind heb ik deze uit de buurt van Tilburg opgehaald.

 

De Danelectro had wel wat aandacht nodig (zie de foto's). Zo waren de originele potmeters vervangen, waren de knoppen weg, en was er ook wat aan de body gerommeld.

De opknapbeurt is begonnen. De body is gerepareerd en de hals is opgeknapt door Rob, de monteur van Spanjaard Muziek. Ik ben nu op zoek naar de originele potmeters. Hiervoor heb ik contact gehad met Voxhumana uit Vlaardingen. Dit bedrijf doet alles voor Rinus Gerritsen en gaat mijn bas ook in orde maken. Rinus gaat mijn bas beoordelen. Ook ga ik bij Frank Kraaieveld langs van de Bintangs om de sound te vergelijken. De twee druppelknoppen heb ik inmiddels zelf gemaakt. Er is nog één probleempje op te lossen: het bijkleuren van de body. Ik denk nu aan een kunstschilder.

 

 

Op 9 juni is ons eerste festival van dit jaar Live op het Plein in Bergen N-H. Ik probeer dan voor het eerst onze twee Golden Earring-nummers op deze gitaar te spelen.

Slecht nieuws

2018 is voor mij muzikaal dramatisch begonnen. Ik kreeg een mailtje van Helga, de vrouw van Jules, dat hij een lichte herseninfarct heeft gehad. Gelukkig valt het mee: hij komt er weer helemaal bovenop. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ik even later een belletje van Dick met de mededeling dat hij een hernia heeft opgelopen en twee maanden niet kon spelen. Daar komt bij dat we even uit onze oefenruimte moeten, omdat het dak wordt vervangen vanwege asbest.

 

Ben je een gitarist die Dick tijdelijk wil en kan vervangen? Stuur me dan snel een mailtje. We hebben veel optredens staan: het eerstvolgende is al over vier weken (op 24 februari) in Heerhugowaard.

 

Hieronder is het berichtje dat wij op de site van de Stage Rock Band hebben geplaatst.

Na de ziekte van Jules twijfelden we nog over het optreden van 26 januari, maar hij kon gelukkig vervangen worden door Johan Eggermont. Het gaat nu weer erg goed met Jules en hij gaat aanstaande donderdag weer voor het eerst met de band oefenen. Toen kwam er weer een slecht bericht binnen; deze keer van Dick: hij heeft een hernia en op advies van de dokter is hij twee maanden non-actief. Er zat dus niets anders op om het optreden van 26 januari bij Café Nelly te verplaatsen. We maken de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend. We proberen Dick tijdelijk te vervangen totdat hij weer beter is.

Lichtshow in ontwikkeling

We zijn nu volop in voorbereiding voor ons jubileumoptreden op 10 juni. We gaan voor deze avond een aangepast repertoire spelen. Deze duurt twee uur en een kwartier; er zal geen pauze. Voor Ralf, onze nieuwe gitarist, is het de vuurdoop met het spelen op een festival. We staan daar dan ook met onze complete PA en lichtshow. We zullen deze show ook met Jazz Bergen uitvoeren. Even een tipje van de sluier, dit filmpje over de ontwikkeling van de lichtshow. Natuurlijk zien we jullie 10 juli. Het festival begint al om 14.00 uur en wij spelen om 21.00 uur.

Een feestjaar voor mij

Ik zit 45 jaar in de muziek, 15 jaar in de Stage Rock Band en de hereniging van The Highway Band. In 1972 braken wij echt door met de Highway Band, wat voor mij nog steeds de meest geweldige ervaring is geweest, maar meer daarover lees je in mijn bio. Het volledige verhaal staat in het boek CoverStory van Wim Kingma vanaf bladzijde 300. Daar kun je een groot deel van het wel en wee lezen. Fantastisch is ook dat de Stage Rock Band toevallig nu vijftien jaar bestaat. Meer daarover vind je op www.stagerockband.nl.

15 jaar Stage Rock Band: 2017 jubileumjaar

 

Aankomend jaar bestaat de Stage Rock Band 15 jaar en dat gaan wij groots vieren, niet alleen met veel optredens in de muziekcafés maar ook op het grote podium zoals Koningsdag en Jazz&Sail Bergen met als hoogtepunt ons eigen festival Alkmaar Live. De bedoeling is dat wij dit op zaterdag 8 juli gaan vieren met heel veel muziekvrienden. Plaats en datum maken wij later bekend.

2002

Wij zijn begonnen met:

Ton Loerakker: drums

Gerrit Eikenaar: bas

Dick Bruinenberg: gitaar

Bruce Blok: sologitaar

Peter Lover: zang

 

Na het verlaten van Bruce Blok, Peter Lover en Ton Loerakker zijn deze vervangen door drummer Rein Beukers en zanger Maarten Kos

 

De formatie zoals hij nu bestaat, is:

Jules Wesenhagen: drum

Gerrit Eikenaar: bas

Dick Bruinenberg: gitaar

Hans de Jong: sologitaar

Marlon Maduro: zang

 

Enkele namen die tijdelijk de band verstrekt hebben zijn:

Mick Langenberg: toetsen/gitaar

Kas van de Meet: toetsen

Lex Bos: gitaar

JP de Haan: toetsen

Maikel Hof: zang

Peter Hooft: geluid

Nieuw seizoen met de Stage Rock Band

Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen mede door de nieuwe gitarist Hans de Jong. Met Hans bij de band kwam er nieuwe kijk op de muziek.

Hij speelt niet alleen sologitaar maar kan ook goed zingen. Daarnaast speelt hij ook mondharmonica, piano en accordeon.

De vakantie is weer achter de rug en wij beginnen met een nieuw druk seizoen dat van start zal gaan op 8 augustus 2016 na de braderie bij Café Mereboer. Wat voor ons ook even spannend is, is het optreden tijdens de kermis in Warmehuizen op maandagmiddag 22 augustus 2016 bij Restaurant d'Moriaan. Aanvang 15:30 uur.

Op vrijdagavond 2 september spelen wij tijdens Jazz Bergen op podium 2 bij Steffs.

 

Nu de optredens van 2016 achter de rug zijn, hebben we een kleine vakantie met de feestdagen en we beginnen in januari weer met het nieuwe jaar. Klik hier om naar de agenda te gaan.

Volop bezig met tienjarig bestaan Popweekend Alkmaar 2016

Wij zijn inmiddels volop bezig met het Popweekend Alkmaar 2016. Wij hebben al diverse bands geboekt, zoals Jimmy's Gang met special guest, Wet T Shirt Contest en Stage Rock Band. Deze bands zullen op de zondag optreden; voor de zaterdag zijn we nog niet rond. Voor de hoofdact hebben wij een drietal bands op het oog die landelijk bekend zijn. Helaas kunnen we hier nog niets over zeggen.

Café Mereboer op z'n kop!

Na een kleine technische storing aan het pedaal van Rob gingen wij rond half tien van start. Het café was al aardig goed gevuld. Na een halfuurtje was het afgeladen; het publiek ging helemaal uit z'n dak en wij ook. Ons repertoire viel goed in de smaak, vooral bij de nummers als I'm a Believer waar wij een rocknummer van hebben gemaakt. Ook Radar Love met de gitaar- en drumsolo was een succes. De toegift deze avond was Rebel Yell. De techniek was weer als vanouds van Ivar. Onze nieuwe lichtman Jaap werkte bij dit optreden voor het eerst mee.

Houd Koningsdag in de gaten!

Tot de volgende keer!

Foto's en video's van deze avond kun je zien op Facebook.

Gerrit Eikenaar verlaat Blanc-It

Vijf jaar geleden was Gerrit deze band samen met Aad begonnen met het doel om een ander soort band neer te zetten. Het was dan ook vele malen gelukt om niet alleen in de kroeg, maar ook bij diverse festivals in heel Noord-Holland op te treden met een mooi repertoire, een lichtshow en momenteel een voorbereiding van beeldpresentatie. Gerrit wilde na deze periode weer terug naar de onvervalste rockmuziek. Voor Blanc-It wordt naar een nieuwe bassist gezocht en wij gaan op de ingeslagen weg verder. Ook worden er geen optredens geschrapt.

Persbericht Popweekend Alkmaar 2015

Popweekend Alkmaar 7e editie 2015, 11 en 12 juli

Grote namen dit jaar op de Brug.

Met als speciale gast: Oscar Benton

Jimmy & de Laporte Band met o.a.Jimmy Sterman, John Laporte, Guus Laporte en Han van

Dam (Barrelhouse) Willem Visser (Carlsberg), Dennis Burke, Funk en soul experience,

Blanc-It, Xcusa, Lynx met de frontman Nick Renooij (presentator Jeugdjournaal)

En als verrassing uit Duitsland: met lekker stevige Rock, MG PROJEKT.

Oscar Benton een levende legende, die de wereld heeft veroverd met Bensonhurtsblues, speelt

op het Popweekend een aantal van zijn bekende nummers samen met Jimmy & de Laporte

band, waarin drie leden van Barrelhouse.

Na een jaar van voorbereiding komen wij met een heel sterke line-up.

Naast bands uit Noord-Holland speciaal uit Duitsland de stevige band MG Projekt.

Door het enorme succes van vorig jaar komen Gerrit Eikenaar en Jim Sterman samen met de

horecavereniging de Brug weer terug met het Popweekend Alkmaar.

Ook het succes van vorige edities is natuurlijk te danken aan de horeca van de Brug, en niet te

vergeten de muzikanten die altijd weer het beste eruit halen, de vrijwillige medewerking van

vrienden en collega’s en last but not least de massale opkomst van het publiek.

Voor volgend jaar staan er al diverse grote namen op ons verlanglijstje.

Dit jaar is er besloten om het technische gedeelte in eigen beheer te houden.

Licht en geluid vallen onder de verantwoordelijkheid van Erik van Rees PPA Volendam.

David Mulder bouw bedrijf uit Alkmaar ontwierp het podium speciaal voor deze en volgende

edities van het Popweekend. Zo is het plaatje weer compleet en presenteren wij met trots:

Live op de Brug Het Popweekend Alkmaar 2015

Programma zaterdag: 11/7

14:30 uur Xcusa

16:30 uur Lynx

18:30 uur Mg Project (Duitsland)

19:45 uur Blanc-It

21:30 uur Dennis Burke

Programma zondag: 12/7

15:00 uur Tha Funk and Soul experience

16:30 uur BMX-act Theo Schilder Tweewielers

17:30 uur Jimmy & The Laporte Band

                met Oscar Benton

Organisatie: Mandance Music ism Stichting Stage Studio

Tax and the Outsiders

Na meer dan 15 jaar het management van The Outsiders te mogen doen, heb ik besloten om per 1 april (geen grap) te stoppen met The Outsiders. Ik ga mij nu vooral bezighouden met de begeleiding van de band van Jim Sterman: Jimmy's Gang. Ook heb ik het te druk gekregen met mijn twee eigen bands: Stage Rock Band, maar vooral Blanc-It. Met deze band heb ik het zo druk gekregen dat het niet meer te combineren viel.

Jacques van Dizzy Man's Band overleden

Met verslagenheid nam ik kennis van het overlijden van Jacques. Ik denk nog steeds aan de mooie tijd die we hebben gehad in de jaren 70 achter het mengpaneel, maar vooral als manager van de reünietour in '86. Jacques, rust zacht.

TAX AND THE OUTSIDERS

Met veel trots ben ik met mijn band Blanc-It uitgenodigd door TAX AND THE OUTSIDERS om hun voorprogramma te verzorgen. Ga voor verdere info naar de site: theoutsiders.eu.

Back to Atlantis in HAL25

Zaterdag 23 augustus wordt HAL25 omgebouwd voor het Back to Atlantis-gevoel.

Deze avond willen wij teruggaan naar de hoogtijdagen van het Atlantis-poppodium. 

Er zal een ontmoetingscafé, een bioscoop met beelden van vroeger, en twee liveoptredens van toen ook bekende bands zijn, waarbij Jimmy's Gang de avond afsluit met een gastoptreden van een bekende ‘mystery guest-gitarist’.  

Zoals bekend is, zag Atlantis het levenslicht na de sluiting van het Wapen van Heemskerk.

Die verhuisde naar het Canadaplein en kreeg de nieuwe naam De Vest. 

Sietse Keilstra was de grote man achter Atlantis.

Hij begon klein met een enthousiast team en heeft het Atlantis-poppodium gemaakt tot een van de belangrijkste podia van Noord-Holland. Ook hij zal deze avond aanwezig zijn. 

Er werden destijds geweldige artiesten geboekt, maar het was veel belangrijker dat ze er ook graag wilden spelen.

Zo herinner ik me nog het gesprek met John Cale van Velvet Underground en hoe enthousiast hij was over het Atlantis-poppodium.

Het gevoel van de poptempel willen wij nog één keer terug laten komen in HAL25 in Alkmaar, dus als je nog beelden, foto's of een mooi verhaal hebt, laat het dan weten.

Voor vragen en kaarten, mail naar mandance@jimmysgang.eu.

On tour met Jimmy's Gang

Het nieuwe seizoen ga ik met mijn band Blanc-It on tour met de landelijk bekende band Jimmy's Gang. Voor verdere informatie kijk op de site van Blanc-It.

2021


Goed nieuws