Na wat twijfels had ik bijna mijn Danelectro verkocht. De reden was dat deze een beschadiging heeft bij de knoppen. Gelukkig hab ik me optijd bedacht. Na een bezoek bij Frank Kraayeveld heeft hij mij ervan overtuigd juist niets aan de bas te doen. De bas waar Frank mee speelt – voor iedereen wel bekend – is zo mooi en doorleefd. Prachtig gewoon! 
Zijn handtekening staat nu op mijn bas. Mijn grote droom is natuurlijk een keer samen met Frank en Rinus op de foto.

In de jaren zeventig speelde ik in de periode van The Highway Band op een Danelectro-bas.

Natuurlijk door mijn grote voorbeelden Rinus Gerritsen en Frank Kraaieveld. Na The Highway Band kwam ik achter de mixer van Dizzy Mans Band terecht en verkocht mijn bas zonder erover na te denken met achteraf veel spijt. Toen de reünie van The Highway Band voor de deur stond, ben ik weer op zoek gegaan naar "mijn" bas maar die was niet te vinden. Ik heb er een na laten bouwen zonder succes.

Deze heb ik ingeruild voor een Fender Jazz Bass. Omdat ik de Danelectro niet heb kunnen vinden, heb ik een model gekocht uit Korea. Ik heb deze helemaal omgebouwd met een nieuwe brug, stemsleutels en zelfs overgespoten in een koperkleur. Op het moment dat ik op zoek ging naar de volumedruppelknoppen, vond ik "mijn" Danelectro terug op Marktplaats en zelfs voor een betaalbare prijs. Walter, die deze bas al meer dan twintig jaar aan de muur had hangen en er niets mee deed omdat hij op een vijfsnarige Fender speelt, gunde mij deze bas. Blij als een kind heb ik deze uit de buurt van Tilburg opgehaald.

 

De Danelectro had wel wat aandacht nodig (zie de foto's). Zo waren de originele potmeters vervangen, waren de "druppel"knoppen weg, en was er ook wat aan de body gerommeld.

 

De opknapbeurt is begonnen. De body is gerepareerd en de hals is opgeknapt door Rob, de monteur van Spanjaard Muziek. 

Ik heb inmiddels de originele potmeters geleverd gekregen van Vox Humana uit Vlaardingen. Dit bedrijf doet alles voor Rinus Gerritsen. Ik probeer mijn bas te laten beoordelen bij Rinus en Frank Kraaieveld van de Bintangs om de sound te vergelijken. De twee druppelknoppen heb ik inmiddels zelf gemaakt. Er is nog één probleempje op te lossen: het bijkleuren van de body. Ik heb diverse gitaarbouwers gevraagd maar het lukte maar niet om de body bij te laten kleuren. Ik heb dit nu zelf zo goed mogelijk proberen te doen. Als je goed kijkt, is het nog wel iets te zien, maar ik heb besloten het te laten zoals het nu is. Deze Danelectro is tenslotte bijna vijftig jaar oud.

 

Vandaag, op 27 december 2020, is het allerlaatste klusje geklaard: de nieuwe potmeters te monteren. Ik ben toch maar even langsgegaan bij mijn goede vriend Lex Bos (van de Superdrive) om twee nieuwe condensators op te halen en hij heeft gelijk het soldeerwerk nagekeken. 

Het heeft even geduurd maar nu is hij klaar. Deze Danelectro is weer in ere hersteld.

 

Op 12 juni is ons eerste festival van dit jaar Live op het Plein in Bergen N-H. Ik probeer dan voor het eerst onze twee Golden Earring-nummers op deze gitaar te spelen.