Oefenruimte

Na lang zoeken hebben wij een nieuw, geweldig onderkomen gevonden in Alkmaar, na drie jaar in een oude slechte loods (met een zeer slechte huisbaas) te hebben gezeten in Ursem. Het nieuwe pand op het industrieterrein Berenkoog heeft maar een paar kleine aanpassingen nodig. Zo komt er boven een oefenruimte en kantine. Deze is niet alleen bedoeld voor onszelf maar ook voor onze collega-bands die voor een kleine vergoeding hier ook kunnen repeteren. 

Beneden komt het magazijn voor licht en geluid, werkplaats, de toiletruimte en de aanhanger. We zijn in één avond verhuisd, hebben er inmiddels al twee keer gerepeteerd en voelen ons nu al als een vis in het water.

 

Update 20-9-2018: We hebben voor de oefenruimte ter wille van het geluid een systeemplafond aangeschaft met dank aan Podiumtechniek Zaandam. Dit willen wij de komende weken erin bouwen. Dit plafond komt ook beneden in het kantoor en toilet. Het wordt elke steeds mooier. Wil je bij ons oefenen? Dat kan. Het eerste halfjaar kun je oefenen voor een klein prijsje. Er is nog wat ruimte. Voor informatie kan je mailen naar gheikenaar@gmail.com of bel 0651694502 na 13:30 uur.

De aanhanger heeft in de periode van MC Blue ongeveer vijf jaar buiten gestaan naast het pand in de steeg. Dit was een aanslag op het houtwerk. We hebben de aanhanger naar onze sponsor Ricardo de Vriend gebracht en gekeken of er nog wat te redden viel. Nadat Ivar en ik hadden gezocht naar een andere tweeassige gesloten aanhanger, kwamen we erachter dat het beter was om onze eigen aanhanger op te knappen. We hadden dat zeer onderschat: na hem uit elkaar te hebben gehaald, bleken de zijkanten aan de onderkant verrot te zijn. We hebben toen twee nieuwe zijkanten gekocht via onze andere sponsor David Mulder. Van de overblijfselen van de zijkanten hebben we de voorkant en de twee deuren kunnen maken. Na vele nachtelijke uurtjes was de aanhanger eindelijk klaar. Toch stelden Ricardo de Vriend en Ivo Strooker nog voor om ook de remmen te controleren. Dit werd een complete renovatie. Het resultaat zie je in de laatste foto.