Popweekend Alkmaar - historie

Het Popweekend Alkmaar was weer het mooiste muziekfestival van Alkmaar. We moesten veel werk in de organisatie steken, maar het was wel een van de mooiste evenementen van de laatste drie edities van het Popweekend die wij op de Brug hadden georganiseerd. Enthousiast zijn wij van de Stichting Stage Studio in samenwerking met Mandance van Jim Sterman en de horecavereniging van de Plattestenenbrug. In januari ben ik voorzichtig begonnen met de eerste gesprekken met Thijs van Randeraat en Daan Touw. Er werd besloten dat er weer een Popweekend Alkmaar moest komen. 

Het doel is tenslotte niet alleen jonge muzikanten een podium te bieden maar ook lekker muziek te maken met elke dag een hoofdact.

De molen ging weer draaien: vergunning aanvragen, beveiliging, EHBO, de sponsoring en niet te vergeten het podium, licht en geluid, en dan het belangrijkste de artiesten. Zaterdag was de hoofdact Dennis Burke, die de boel helemaal op z'n kop zette met zijn funky muziek. 

's Middags speelde Xcusa en daarna de band Lynx van Nick Renooy, verslaggever van het Jeugd- en het reguliere journaal.

Alle muziekstijlen kwamen voorbij. Erg trots waren wij dat de stevige rockband uit Duitsland MG Projekt wilde komen, speciaal voor het Popweekend Alkmaar. 

Mijn band Stagerock mocht het voorprogramma van Dennis Burke verzorgen. 

Zondag begonnen wij met een beetje pech: het begon te regenen, toen Tha Funk and Soul Experience ging spelen. 

Ondanks het kleine buitje ging de band gewoon door. Ook het publiek hield het vol. Alleen de BMX-fietsshow van Theo Schilder Tweewielers ging niet door door de nattigheid. 

Rond de klok van vijf begon het grote muziekspektakel van de reünie van:

Jimmy and The Laporte Band met drie leden van Barrelhouse met op zang Jim Sterman. Tijdens dit optreden kwam Oscar Benton met zes nummers met natuurlijk ook zijn grootste hit Bensonhurst Blues. 

Het cadeautje was natuurlijk toen Tineke Schoemaker samen met Jim het optreden afmaakte. De hele Brug ging uit z'n plaat.

 

Website

Onze grote vriend Johan Eggermont kwam ons bijstaan in de drukte. 

We hadden een nieuwe site nodig. Ondanks dat Johan geen ervaring had stortte hij zich in deze materie en maakte onze nieuwe site: www.popweekend-alkmaar.nl.

 

Geluid

Wij hebben voor het geluid bedrijf PPA uit Volendam gekozen. Het is geweldig dat geluidsman Erik Pet de eerste band zo goed geregeld had dat een soundcheck voor de volgende bands niet meer nodig was. Natuurlijk gaan wij door met dit mooie concept en proberen wij het volgend jaar weer te overtreffen.

 

Sponsors

Om dit festival betaalbaar te houden, zijn er natuurlijk sponsors nodig. Deze sponsors zijn met naam en toenaam genoemd op de website. Wel wil ik even David Mulder van het gelijknamige bouwbedrijf in de schijnwerpers zetten . Hij heeft speciaal voor het Popweekend Alkmaar het podium ontwerpen en ook gebouwd.

 

Zodra de line-up bekend is, laten wij het weten. Dus zet dit mooie festival alvast in je agenda: het is het tweede weekend van juli 2016.

 

Veel dank aan Jim Sterman en Johan Eggermont voor de organisatie van dit evenement.

 

Met de muzikale groet,

 

Gerrit Eikenaar

 

De foto's zijn hier te vinden.