The Highway Band

Na de ontmoeting van Ad Kämink en Gerrit Eikenaar ging een zoektocht naar medemuzikanten van start. In de eerste periode onder twee verschillende werknamen bestond de eerste bezetting uit Ab Demmedal, Kas van Meet, Ad Kamink en Gerrit Eikenaar.
Na een jaar wilden zij een andere kant met een band die meer rock speelde. Zo kwam Lex Bos bij de band en was de Highwayband een feit. 
Ze gingen met zijn vieren verder lex en Johan Bos, Ad Kamink en Gerrit Eikenaar zonder zanger en toetsenist; Lex nam de zang voor zijn rekening. Ze speelden drie sets waarvan de eerste het werk was van Rory Gallagher. De tweede set was eigen werk dat voornamelijk door Lex werd geschreven. De derde was een mix van Hendriks, Clapton en anderen. Het ging toen snel: ze speelden op het hoofdpodium van Paradiso, twee keer in België en twee keer in Frankrijk. Ook veel op stap met Radio Veronica Discoshow zoals dat toen nog heette. Leuk is dat ze in het voorprogramma hebben gestaan bij Lucifer en Earth and Fire.
 
Daarna hebben zij opgetreden op uitnodiging van de Tros televisie. Dit is opgenomen in het Olympisch stadion in Amsterdam voor het programma Op losse groeven, helaas is deze opname niet uitgezonden. Daarna kwam er langzaam een einde aan de band hoewel ze nooit uit elkaar waren gegaan. Enkele leden maakten uitstapjes: Lex ging met Ton Dijkman in zee met de band Storm, wat nog geen jaar heeft bestaan, en Gerrit ging achter de schermen bij Dizzy Man's Band werken. Het duurde tot 1997 voor de mannen weer bij elkaar kwamen.
Ted Munsten heeft toen de drum op zijn rekening genomen. Deze reünie was in eerste instantie een groot succes: het Atlantis-podium in Alkmaar was binnen een halfuur uitverkocht.
De grote fout was dat het repertoire van hun beginperiode niet meer helemaal gespeeld werd. De echte fans waren hier teleurgesteld over, vooral dat de nummers van Rory Gallagher ontbraken. De band bleef in eerste instantie bestaan maar toen Ad stopte en werd vervangen door een andere gitarist ging het balletje rollen. Niet lang daarna stapte Gerrit en Lex uit hun eigen band. De band werd door de nieuw komers overgenomen en gelukkig hebben zij voor een nieuwe naam gekozen. Die band bestaat inmiddels niet meer. En zo is de naam The Highway Band voor ons overeind gebleven.

2007

Na de reünie in 1997 van de Highway Band hebben wij in het kader van de reünieoptredens van het Popweekend Alkmaar nog een keer bijna in de originele bezetting van het eerste uur gespeeld met Ab  zang, Lex sologitaar, kas toersen, Gerrit bas en Johan Drum. Dat was voor ons erg leuk, ook omdat het precies tien jaar na de reünie was.


1971 / 2022

We kunnen het toch niet laten om af en toe weer bij elkaar te komen.

Zo hebben we weer spontaan een avondje bij mij in de oefenruimte gespeeld samen met Lex, Johan en ik we hebben het erg naar ons zin gehad.

Vooral kwamen de "oude nummers" weer voorbij.  


2024


Het nieuwe project zie bij de 

The Highway Man