Biografie

Mijn eerste stappen in de muziek maakte ik al op tienjarige leeftijd. Leo Heemskerk en ik richtten een schoolbandje op, genaamd The Black Stones. Twee jaar later speelde ik in een trio met Kees Swart op gitaar en Gerard Zonneveld als zanger. Toen wilde ik nog drummer worden. Tja …

 

The Highway Band

Ik was achttien toen ik Ad Kämink tegenkwam en samen met wat jongens uit Akersloot muziek maakte. Dat begon op den duur een echte band te worden. Al snel kwamen Ab Demmendaal en Kas van der Meet erbij en nog een paar maanden later drummer Johan Bos de broer van Lex. De band was daarmee compleet. De twee werknamen wijzigden in de officiële naam The Highway Band. In het volgende jaar gingen en kwamen wat bandleden tot de succesformatie een feit was: Ad Kämink (gitaar), Lex Bos (sologitaar en zang), Gerrit Eikenaar (basgitaar) en Johan Bos (drums). 

Tot 1977 maakten we enorm veel mee: van het hoofdpodium van Paradiso tot een tour door Frankrijk en België. Maar helaas stopte de band zonder dat we echt uit elkaar is gegaan. Het ene bandlid ging trouwen en kreeg kinderen, een ander bandlid wilde doorbreken in een andere band. En zo viel het doek voor The Highway Band.

 

The Dizzy Man’s Band

Ik heb heel erg mijn best gedaan een nieuwe band te formeren en dat lukte bijna met onder andere Frans Schuursma. Omdat het ten slotte toch niets geworden was, maakte ik via Frans Meijneke kennis met de andere kant van de muziek. Frans vroeg me het geluid te doen bij de landelijk bekende The Dizzy Man’s Band. Na The Dizzy Man’s Band werd het even rustig in mijn muzikale leven.

In 1986 stond de reünie van The Dizzy Man’s Band voor de deur. Ik kreeg opdracht als manager vier optredens in het land te regelen. Dat smaakte naar meer en de volgende tien jaar was ik als zodanig actief.

 

Op zoek

Daarna begon de wens om zelf te spelen toch weer te kriebelen. Noem het toeval, maar juist toen kwam ik weer in contact met Lex Bos in verband met plannen voor een reünie van The Highway Band. Het duurde bijna een jaar voor we er klaar voor waren, maar het reünieoptreden in 1997 in bijna de originele bezetting zorgde voor een uitverkocht Atlantis.

Na wat bandlidwisselingen veranderde The Highway Band het repertoire tot een met veel luisterliedjes. Dat was het niet voor mij en ik stapte uit mijn eigen Highway Band op zoek naar iets nieuws.

 

The Outsiders

In 1999 liep ik in Amsterdam The Outsiders-gitarist Ron Splinter tegen het lijf. Hij vertelde dat Edwin de Boer tijdelijk Wally Tax verving wegens de slechte gezondheid van Wally. Ik ging als (tour)manager aan het werk gedurende ongeveer vijftien optredens in het land – met wisselend succes. Bij het ene optreden kwamen maar honderd mensen en het andere optreden was stijf uitverkocht. Wel hadden we een leuke tijd en we hebben nog steeds contact met elkaar.

Ik ben in 2015 gestopt vanwege het wegvallen van Ronnie en Edwin die nu in Spanje woont werdt te moeilijk.

 

Popweekend Alkmaar

Sinds vele jaren kent men in Alkmaar een lange traditie waar beginnende en gevorderde bands in de verschillende uitgaansgelegenheden konden spelen. Helaas krijgen door de toenemende recessie en door de opkomst van de plaatjesdraaier, bands steeds minder gelegenheid hiertoe. Daarom besloot Alkmaarder Gerrit Eikenaar in 2006 dat het tijd werd om deze traditie weer in ere te herstellen. Met speciaal als doel om de beginnende Alkmaarse bands een podium te bieden om zich weer in de kijker te spelen en de alkmaarse popmuziek weer te bevorderen, richtte hij de Stichting Stage Studio op. Met een gloednieuw festival op het Waagplein en de Plattestenenbrug kwam op 10 en 11 juni 2006 het Popweekend Alkmaar tot leven! Dat was gelijk een groot succes en het festival kon uitgroeien tot een van de grootste ‘gratis toegankelijke’ festivals van Alkmaar! Door middel van sponsoring van de horeca kon er met een groter budget gewerkt worden en kon het festival doorgroeien. Met grote bekende acts als Barrelhouse, Roberto Jacketti, Eelco Gelling, Jan Akkerman en Ellen ten Damme kreeg Popweekend Alkmaar een gezicht wat niet onopgemerkt is gebleven bij het grote publiek. In 2008 kreeg het festival zelfs een extra openingsdag met “The Night of the Drums”. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk drumde samen met 50 drummers zijn grote hit: Radar Love en zorgde met zijn solo dat de Waagtoren op zijn grondvesten schudden. Na vele mooie edities is in 2014 besloten om het festival op één locatie te houden en het iets soberder aan te pakken om het publiek meer op één plaats te houden.

In 2017 is het festival verplaatst naar Bergen NH en heet nu Live op het Plein.

 

Stage Rock

Maar nog steeds wilde ik het liefst zelf spelen. Samen met gitarist Dick Bruinenberg begon ik gewoon en we zagen heel wat mensen komen en gaan tot we uiteindelijk de formatie Stage Rock hadden. Ton Loerakker op drums, ik op de basgitaar, Dick op gitaar, Bruce Blok op sologitaar en Peter Lover deed de zang. Met deze band speelde ik een jaar met veel plezier. Na wat wisselingen ging de band een wat hardere kant op, wat resulteerde in een nieuwe naam: X-ist. Binnen anderhalf jaar hadden alle voormalige Stage Rock bandleden X-ist verlaten. 

Ronny Splinter.

In deze periode heeft Ron mij gevraagd om Ron en de Splinters nieuwe leven in te blazen jammer er was niet genoeg tijd en we geen muzikanten gevonden voor dit project. 

We besloten daarom Stage Rock nieuw leven in te blazen en binnen een week hadden we de " nieuwe " band weer bij elkaar. Alleen het vinden van een goede zanger duurde wat langer. 

Momenteel is Stage Rock één van de betere Noord-Hollandse coverbands.

 

Uitstapje

Na ruim tien jaar Stage Rock Band had ik een nieuwe uitdaging nodig. Ik wilde weer het Highway Band-gevoel, dus meer blues en rock uit de jaren 70, en ik ging op zoek naar nieuwe muzikanten.

Met onder anderen Piet van der Laan en Mick Langeberg ging ik deze muzikale uitdaging aan. Na een paar repetities was het duidelijk dat er een andere samenstelling nodig was. Niet veel later werd het voor mij duidelijk snel weer terug naar mijn Stage rock band.


Mc Blue


In 2010 heb ik samen met een campagnon muziek centrum Blue gebouwd.

Al snel bleek dat deze combinatie voor mij geen succes was en de kwam dan ook erg onderdruk te staan.

Er kwam dan ook een einde aan deze samenwerking 

Per 1 januari 2015 eindig ik mijn samenwerking met die compagnon, met wie de laatste vier jaar MC Blue heb geëxploiteerd. Hij gaat alleen verder met het muziekcentrum maar is inmiddels overleden.

Het centrum is inmiddels verkocht.

Nu heb ik zelf één oefenruimte aan de Hazenkoog, waar veel bands oefenen in een band opstelling. Dit is ook de thuishaven van onze Stagerockband en Stagelive

Hier heb ik het erg naar me zin.

          


Toch nog een nieuwe uitdaging. Mede door de corona ging de band even op een laag pitje. Gelukkig is deze periode alweer voorbij en zijn we weer aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. 


Noem het maar toeval omdat Live op het Plein 2021 vijfjaar bestaat wilde wij het festival beginnen met een kinderprogramma. 

We dachten aan Peter Jan Rens met de Meneer Kaktus show ik belde hem op en was snel geregeld.

We hadden een leuk gesprek en vroeg mij speel je nog? Ja ik zit nog steeds in de Stage rock band hij vertelde dat hij een rockband zocht voor zijn nieuwe project. Na een paar vooral leuke gesprekken zijn we aan de gang gegaan. 

Al snel bleek dat dit voor Dick het niet ging worden, voor mij was het duidelijk dit moet Jasper Lok worden van de band Lynx. 

En zo is het gegaan. Kijk verder op:

www.peterjanrens.com


Joe Cocker tribute band 2023


Aan alles komt een eind ook aan de band StageLive en Stage rockband. 

Na 20 jaar was de koek op dit kwam vooral dat de band in tweeën was verdeeld de rockband voor de cafés en de party band voor feesten en partijen. Het was niet mogelijk omdat in de zelfde formatie dit te doen ook was het niet meer mogelijk om een repertoire keus te maken. Dit einde heeft ook weer mooie dingen opgeleverd en speel nu in de Joe Cocker tribute band met: 

Henk Bolink: zang 

Dana Oei: backing vocals

Jolanda Hewitt: backing vocals 

Jasper Lok: sologitaar

Stef Meyer akoestischgitaar zang

Leo van de Fluit: toetsenist 

Ton Bolink: drums

En ik op de bas. 

Wij zijn te vinden op: www.Joecocketributeband.nl


Omdat ik het niet helemaal wil loslaten speel ik af en toe mee met mijn grote vrienden van Blue Flame